Voeding voor de katHome » Voeding voor de kat
Voeding voor de kat

Een gezonde kat heeft een glanzende vacht, is actief en heeft een stevige ontlasting. Met goed samengestelde en uitgebalanceerde voeding zit een dier letterlijk en figuurlijk goed in zijn vel. Maar wat is de juiste voeding?

De juiste voeding is in eerste instantie voeding die goed verteerbaar is en door de maag goed wordt verdragen. In dat geval is de ontlasting van het dier stevig. Natuurlijk moet het de kat goed smaken en tegelijkertijd altijd de juiste samenstelling hebben en uit belangrijke voedingsstoffen bestaan. Wisseling van samenstelling kan immers diarree of andere klachten veroorzaken. Is eenmaal voor een juiste kwaliteitsvoeding gekozen waar de kat ‘het goed op doet’ dan is het aan te raden niet zonder reden voor een andere voeding te kiezen.

De juiste hoeveelheid voeding

Hoeveel droog of nat voer in het bakje gaat, is afhankelijk van de samenstelling van het eten voor de kat. Het is daarom aan te raden altijd goed op de verpakking te lezen wat past bij uw kat, bijvoorbeeld qua leeftijd. Jonge katten zijn energiek en daar moet de voeding op afgestemd zijn. Een kat vanaf twee maanden kan goed toe met droge brokjes speciaal voor kittens in de groei. Hun gevoelige maag krijgt hiermee de juiste samenstelling aan voeding te verwerken. In dit geval bevat het voer prebiotica om de darmflora te ondersteunen en het immuunsysteem te versterken.

Goede voeding hoeft niet duurder te zijn

Omdat goede voeding meer verzadigt, wordt er ook minder van gegeten. Dat betekent dat u langer met het voer doet. Daardoor is de betere voeding van een paar euro meer, niet per definitie duurder.

Gerichte voeding bij aandoeningen

Het gaat niet goed als de kat extreem veel verhaart en dunne ontlasting heeft. Wie zijn of haar kat goed kent, zal ook direct in de gaten hebben dat de kat niet goed in zijn vel zit. Bij maag- en darmaandoeningen en spijsverteringsproblemen bij de kat bieden wij gerichte voeding aan. Of er van zo’n probleem sprake is moet eerst goed worden onderzocht. Eerste tekenen zijn onder andere braken en diarree, geen eetlust of juist heel veel eten, verlies van gewicht, minder of meer ontlasting, bloed of slijm bij de ontlasting en rommelende darmgeluiden.

Ook voorzien wij in voeding bij diabetes, voeding na sterilisatie of bij problemen met de vacht of de nieren. In alle gevallen is het belangrijk niet zelf aan de slag te gaan met voeding, maar het dier goed te laten onderzoeken om vervolgens gericht de kat de juiste maaltijden te geven. Meestal ziet u dan het dier zienderogen opknappen. De juiste voeding is enorm belangrijk voor uw kat om een gezond en actief leven te kunnen leiden. En op die manier heeft u zelf het grootste plezier van uw huisdier.

Maak een afspraak voor het juiste voedingsadvies

Twijfelt u eraan of de kat de juiste voeding krijgt of zijn er lichamelijke klachten? Bel dan voor een afspraak (0592 – 460409) of vul online het afsprakenformulier in. Wij bieden u graag het juiste voedingsadvies. Via onze webshop kunt u te allen tijde een bestelling plaatsen. Als deze klaarstaat wordt u daarvan telefonisch op de hoogte gebracht en kunt u het pakket komen ophalen.