Diabetes begeleiding

Home » Diabetes begeleiding

Begeleiding bij suikerziekte

Net als mensen kunnen huisdieren ook diabetes, oftewel suikerziekte krijgen. Diabetes kan verschillende oorzaken hebben, denk hierbij aan overgewicht, hormonale problemen of langdurig gebruik van bepaalde medicatie. Er zijn bepaalde rassen zoals de Yorkshire Terrier of de Border Terrier wie een verhoogde kans op diabetes hebben omdat dit voor een deel erfelijk bepaald is. Symptomen van diabetes bij uw huisdier kunnen zijn; overmatig drinken, overmatig plassen en ondanks een goede eetlust toch afvallen. In onze praktijk bieden wij voor deze patiënten en hun eigenaren extra begeleiding tijdens de behandeling van diabetes.

 

Als de diagnose diabetes is vastgesteld door de dierenarts wordt u doorverwezen naar onze diabetesconsulente die u verder gaat begeleiden in de behandeling van uw huisdier. U krijgt uitleg over de behandeling van diabetes, er wordt samen voor de eerste keer insuline geprikt en u kunt terecht met al uw vragen. Het is een intensieve behandeling welke goed moet worden gemonitord. Samen met onze diabetesconsulente wordt er ook naar andere belangrijke zaken gekeken om het bloedsuikerspiegel van uw huisdier zo goed mogelijk op peil te houden. U kunt hierbij denken een overstap op andere voeding, speciaal ontwikkeld door huisdieren met diabetes of uw huisdier juist helpen aan een gezond gewicht wat een bijdrage kan zijn aan het spuiten van minder insuline. In het begin zien wij u regelmatig om de juiste behandeling in te stellen en hierna periodiek om te controleren of alles nog goed gaat. Er zal bij ieder bezoek bloed worden geprikt om de suikerwaarde in het bloed te controleren en indien nodig zal de insuline worden aangepast.

Onze paraveterinairen Simone van der Wel en Kaylee Hingstman-Klunder, zijn gediplomeerde Diabetes consulenten. Zij kunnen u begeleiding bij het stabiliseren van uw hond of kat met suikerziekte.

Verdenkt u uw huisdier van diabetes? Neem dan telefonisch contact met ons op of maak online een afspraak.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen dan kunt u bellen naar 0592 - 460409. Ook kunt u online een afspraak maken.

Whatsapp

Vanaf heden zijn wij ook bereikbaar op werkdagen tussen 09:00-16:00 via WhatsApp voor korte niet spoedeisende vragen/foto's en voor het maken van eventuele afspraken!