Overgewicht begeleiding

Home » Overgewicht begeleiding

Gewichtsconsult

Overgewicht speelt ook in de wereld van huisdieren een grote rol. Iedere dag zien wij huisdieren met overgewicht. Het lijkt vaak zo gezellig, de volle rode kater op schoot en de jonge bruine labrador die dagelijks wordt verwend met allerlei koekjes tijdens de koffie. Toch is overgewicht net als bij mensen, absoluut niet goed voor de algehele gezondheid van uw huisdier. Overgewicht kan net als bij mensen leiden tot veel problemen, denk hierbij aan diabetes, pijnlijke gewrichten en een slecht uithoudingsvermogen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat huisdieren met overgewicht een kortere levensduur hebben. Daar schrokken wij erg van en daarom hebben wij speciaal voor deze huisdieren gratis gewichtsbegeleiding in onze praktijk!

Als wij constateren dat uw huisdier overgewicht heeft en u heeft behoefte aan begeleiding bij het afvallen dan kunnen wij u helpen. Er is voor zowel honden als katten een voeding, speciaal ontwikkeld voor dierenartspraktijken om uw huisdier gezond te laten afvallen. Het is makkelijk om te zeggen dat u bijvoorbeeld dan minder van uw eigen brok gaat voeren maar denk dan ook aan het feit dat u hem dan de helft minder voert aan vitaminen, mineralen en eiwitten die in dezelfde brok zit. Gezond afvallen is dan niet meer aan de orde en uw huisdier zal snel een extreem hongergevoel hebben en tekorten kunnen lopen. Samen met onze gewichtsconsulente zal er een plan worden opgesteld met behulp van het Weight Reduction Programma van Specific. U zult regelmatig op controle komen om alles goed in de gaten te houden en het afvallen te monitoren. Tijdens dit consult kunt u met al uw vragen terecht, wordt er gekeken naar de juiste hoeveelheid brok wat er gevoerd mag worden inclusief tussendoortjes en wordt uw huisdier uiteraard gewogen.

Vermoed u dat uw huisdier overgewicht heeft? Neem gerust contact met ons op of loop eens binnen bij ons in de praktijk.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen dan kunt u bellen naar 0592 - 460409. Ook kunt u online een afspraak maken.

Whatsapp

Vanaf heden zijn wij ook bereikbaar op werkdagen tussen 09:00-16:00 via WhatsApp voor korte niet spoedeisende vragen/foto's en voor het maken van eventuele afspraken!