Chocoladevergiftiging

Home » Samenwerkingen » Chocoladevergiftiging

Chocolade vergiftiging

Een chocolade vergiftiging komt vaak voor bij de hond. Veel mensen weten niet dat dit giftig is voor uw hond. Chocolade is giftig voor honden omdat deze stoffen bevatten (theobromine en cafeïne) die honden niet goed kunnen afbreken.

Niet alle chocolade is giftig voor honden. Hoe donkerde de chocolade hoe giftiger deze is voor honden. De symptomen kunnen variëren van mild braken en diarree verschijnselen tot ernstige vergiftigingsverschijnselen: onrust, spierrillingen, hartkloppingen en epileptische aanvallen. Bij zeer zware vergiftigingen kunnen de honden komen te overlijden.

De hoeveelheid chocolade die nodig is om vergiftigingsverschijnselen op te laten treden is afhankelijk van de hoeveelheid chocolade, “kleur van de chocolade” (wit, melk, puur) en het gewicht van de hond.

Behandeling:

Bij kleine hoeveelheden ingenomen chocolade zal de hond weinig of geen klachten vertonen. Theobromine breekt langzaam af in het lichaam waardoor stapeling kan optreden. Elke dag één chocolade kan op den duur vergiftigingsverschijnselen geven.
Welke behandeling ingezet wordt is afhankelijk van de ernst van de symptomen. De mogelijke behandelingen zijn:
- laten braken
- maag spoelen
- actieve kool (om restanten te binden)
- eventueel medicatie tegen hartkloppingen
- medicatie tegen epileptische aanvallen
- infuus

De prognose is afhankelijk van de hoeveelheid opgenomen chocolade en de snelheid van ingrijpen. Indien uw hond chocolade heeft opgegeten en u heeft vragen of bent bang voor een vergiftiging, neem dan gerust contact met ons op! Wij staan dag en nacht voor u klaar!

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen dan kunt u bellen naar 0592 - 460409. Ook kunt u online een afspraak maken.

Whatsapp

Vanaf heden zijn wij ook bereikbaar op werkdagen tussen 09:00-16:00 via WhatsApp voor korte niet spoedeisende vragen/foto's en voor het maken van eventuele afspraken!