Warm weer

Home » Samenwerkingen » Warm weer

Warm weer

Heerlijk die warme zomerse dagen! Naar buiten in T-shirt en korte broek en lekker bakken in de zon. Voor onze honden is de zomer echter niet altijd een fijne tijd.

Honden kunnen minder goed hun warmte kwijt dan wij. Daardoor ontstaat bij hogere temperaturen risico op oververhitting. Honden met een minder goede ademhaling, bijvoorbeeld door een korte snuit hebben er sneller last van dan honden met een sportievere bouw. Echter alle honden kunnen onder zomerse temperaturen te lijden hebben. Maak op een warme zomerdag alleen lange/inspannende wandelingen op de vroege ochtend als het nog koel is. Zorg dat de hond de hele dag beschikking heeft over schoon (en niet te koud) drinkwater en voorkom dat hij ineens grote hoeveelheden drinkt.

Er moet constant een schaduwrijke plek voor de hond beschikbaar zijn. Fietsen, rennen en spelen zijn uit den boze op het warmst van de dag. Denk er ook aan dat wegdek lang warm kan blijven en dat de hond daarop met zijn blote voeten zou moeten lopen. Liever op het gras dus!

In het bos is het vaak koeler en daardoor beter wandelen. Laat de hond in de zomer nooit in de auto achter, ook niet voor heel even. De temperatuur in een auto kan snel oplopen tot dodelijke temperaturen!

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen dan kunt u bellen naar 0592 - 460409. Ook kunt u online een afspraak maken.

Whatsapp

Vanaf heden zijn wij ook bereikbaar op werkdagen tussen 09:00-16:00 via WhatsApp voor korte niet spoedeisende vragen/foto's en voor het maken van eventuele afspraken!