Vaccinaties

Home » Katten » Vaccinaties

Vaccinaties- katten

Vaccinaties zijn een belangrijk onderdeel van de gezondheid van huisdieren en dragen bij tot het beschermen en zelfs uitroeien van ziekten. Een vaccin is een oplossing dat een virus of bacterie bevat, die ervoor zorgt dat de kat afweerstoffen gaat produceren tegen deze ziekteverwekker. Als de kat in contact komt met de echte ziekteverwekker, dan zorgen deze afweerstoffen ervoor dat er snel een afweer reactie ontstaat. Zodoende wordt de kat niet ziek of zal hij slechts minimale verschijnselen vertonen.

Kittens kunnen vanaf de leeftijd van 9 weken gevaccineerd worden. De herhalingsenting vindt 3 weken later plaats, op een leeftijd van 12 weken. Uw kat wordt hiermee beschermd tegen niesziekte en kattenziekte.

Volwassen katten moeten jaarlijks gevaccineerd worden. Omdat de antistoffen tegen kattenziekte langer in het bloed aanwezig blijven, is het niet noodzakelijk elk jaar tegen kattenziekte te vaccineren.

Als u met uw kat naar het buitenland gaat, is het volgens de wet verplicht dat uw kat gevaccineerd is tegen hondsdolheid (rabiës). Uw kat moet wel ouder zijn dan 3 maanden. Deze vaccinatie moet minstens 3 weken van tevoren gegeven worden. Voor sommige landen gelden andere regels en wordt er bijvoorbeeld bloedonderzoek geëist.

Indien uw kat een sterk verhoogd risico heeft om leukemie te krijgen dan kunt u samen met de dierenarts besluiten om te vaccineren tegen FeLV. Dit zijn echter uitzonderingsgevallen.

ENTSCHEMA KATTEN (let op dit is niet bindend. Dit is een voorbeeld. Bij de vaccinatie wordt op maat een entschema voor uw huisdier gemaakt).

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen dan kunt u bellen naar 0592 - 460409. Ook kunt u online een afspraak maken.

Whatsapp

Vanaf heden zijn wij ook bereikbaar op werkdagen tussen 09:00-16:00 via WhatsApp voor korte niet spoedeisende vragen/foto's en voor het maken van eventuele afspraken!