Vaccinaties

Home » Katten » Vaccinaties

Vaccinaties- katten

Kittens kunnen vanaf de leeftijd van 9 weken gevaccineerd worden. De herhalingsenting vindt 3 weken later plaats, op een leeftijd van 12 weken. Uw kat wordt hiermee beschermd tegen niesziekte en kattenziekte.

Volwassen katten moeten jaarlijks gevaccineerd worden. Omdat de antistoffen tegen kattenziekte langer in het bloed aanwezig blijven, is het niet noodzakelijk elk jaar tegen kattenziekte te vaccineren.

Als u met uw kat naar het buitenland gaat, is het volgens de wet verplicht dat uw kat gevaccineerd is tegen hondsdolheid (rabiës). Uw kat moet wel ouder zijn dan 3 maanden. Deze vaccinatie moet minstens 3 weken van tevoren gegeven worden. Voor sommige landen gelden andere regels en wordt er bijvoorbeeld bloedonderzoek geëist.

Indien uw kat een sterk verhoogd risico heeft om leukemie te krijgen dan kunt u samen met de dierenarts besluiten om te vaccineren tegen FeLV. Dit zijn echter uitzonderingsgevallen.

ENTSCHEMA KATTEN (let op dit is niet bindend. Dit is een voorbeeld. Bij de vaccinatie wordt op maat een entschema voor uw huisdier gemaakt).

Daarnaast is het mogelijk de vaccincheck te doen. Voordat een dier gevaccineerd wordt kan er aan de hand van een klein beetje bloed bepaald worden of een dier nog voldoende afweerstoffen in het bloed heeft en dus wel of niet gevaccineerd moet worden. Zodoende wordt gevaccineerd op maat en het dier niet onnodig gevaccineerd. Dit is alleen mogelijk voor Feline Herpes virus, Feline Calici virus en Feline parvo virus.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen dan kunt u bellen naar 0592 - 460409. Ook kunt u online een afspraak maken.

Whatsapp

Vanaf heden zijn wij ook bereikbaar op werkdagen tussen 09:00-16:00 via WhatsApp voor korte niet spoedeisende vragen/foto's en voor het maken van eventuele afspraken!