Ontwormen

Home » Ontwormen

Ontwormen

Iedere hond heeft last van wormen. Wormen nemen voedingsstoffen op die de hond zelf nodig heeft, verstoren de normale lichaamsfuncties en kunnen daarom schade aan de gezondheid veroorzaken. Wormen zijn bovendien ook besmettelijk voor mensen.

Daarom is het heel belangrijk regelmatig uw hond te ontwormen. Honden kunnen met verschillende wormen in aanraking komen. In de baarmoeder en via de moedermelk krijgen puppies al spoelwormen binnen. Op latere leeftijd kunnen puppies ook nog andere wormen binnenkrijgen. Het is dus belangrijk dat ze vanaf jonge leeftijd ontwormt worden. Een pup moet een aantal keren ontwormd worden, ook al ziet u na de behandelingen geen wormen. De lintworm krijgen ze via vlooien.

ONTWORMINGSADVIES:
Ons advies is om uw pup te ontwormen op 2, 4, 6, 8, weken leeftijd. Hierna iedere maand totdat uw pup 6 maanden oud is. Na deze 6 maanden kunt u het beste uw hond 4 x per jaar ontwormen. Honden die ontlasting opeten van andere dieren kunt u het beste nog wat vaker ontwormen.

Wanneer u liever niet te veel wil ontwormen is het verstandig om de ontlasting te laten onderzoeken op wormeieren. U kunt een potje komen halen bij ons en de ontlasting verzamelen. Wij sturen dit op naar de laboratorium en bellen u met de uitslag

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen dan kunt u bellen naar 0592 - 460409. Ook kunt u online een afspraak maken.

Whatsapp

Vanaf heden zijn wij ook bereikbaar op werkdagen tussen 09:00-16:00 via WhatsApp voor korte niet spoedeisende vragen/foto's en voor het maken van eventuele afspraken!