Covid-19 UpdateHome » Covid-19 Update

Beste klant, 

Hoe gaat het met u? 
Het was al even geleden dat wij u een mail stuurden met een update met betrekking tot de maatregelen welke wij hebben moeten treffen omtrent Covid-19. Helaas kunnen wij alle maatregelen nog niet intrekken maar kunnen wij wel wat wijzigingen invoeren. Hieronder staan ze voor u op een rijtje. Deze maatregelen zijn van kracht tot weder berichtgeving van ons en van de regering/RIVM. Wij verwachten hiermee dat wij de beste zorg voor uw huisdier kunnen blijven verlenen.

  • Wij blijven geopend van maandag t/m vrijdag. Onze openingstijden zijn momenteel van 08:30-18:00. Deze openingstijden gelden tot maandag 29 juni. Vanaf week 27 zijn wij weer geopend van 08:30-19:00 op maandag t/m donderdag. Op vrijdag zijn wij geopend van 08:30-18:00. Wij blijven 24 uur per dag bereikbaar voor spoedgevallen, ook in het weekend. Schroom niet om te bellen bij vragen of twijfel.
  • Ondanks de versoepelingen van de maatregelen vanuit de regering blijven wij u vragen om het liefst alléén te komen op consult of voor het brengen/ophalen van uw huisdier. Als u niet alléén kunt komen dan vragen wij u om voorafgaand met ons telefonisch contact op te nemen. Tijdens het consult vragen wij u om afstand te houden in de spreekkamer.
  • Onze afspraaktijd zal op 20 minuten per afspraak blijven om zo het contact tussen mensen in de wachtkamer te vermijden.
  • U kunt ons weer bellen voor het maken van allerlei afspraken, van vaccineren tot het inplannen van operaties. Mogelijk dat wij uw afspraak wat verder vooruit plannen. Dit geldt uiteraard niet voor spoedgevallen of dringende afspraken. Wij vragen om uw begrip, veel mensen hebben een afwachtende houding aangenomen met het maken van bepaalde afspraken waardoor het voor ons nu extra druk is. U heeft ook weer meer ruimte bij het maken van een online afspraak via de website.
  • Ook voor het maken van controle afspraken kunt u ons weer bellen. Het rijden van een thuisvisite zal weer worden ingepland vanaf week 27. Wij vragen om uw begrip als wij u vragen om afstand te houden. Helaas weten wij niet wat dit virus ons nog gaat brengen en met het rijden van visites zal er extra risico zijn.
  • Gelieve enkel te betalen met pin, contante betalingen nemen wij alleen aan als het niet anders kan.
  • Voor het ophalen van medicijnen of preventieve middelen zoals ontworming en dergelijke vragen wij u om eerst telefonisch contact met ons op te nemen, wij zullen de medicatie voor u klaar leggen en u kunt het ophalen enkel op afspraak. Wij vragen u om niet zomaar naar onze praktijk te rijden voor het ophalen van medicatie of andere benodigdheden. Wij nemen deze maatregel om de mensenstroom tegen te gaan en het aantal mensen in de wachtkamer te beperken. Dit geldt ook voor het inleveren van urine en ontlasting. Wij snappen dat u dit ziet als een vervelende maatregel maar hierdoor kunnen wij grip houden op de mensenstroom in de wachtkamer.
  • Puppybegeleiding en gewichtsconsulten zullen weer worden opgepakt vanaf week 27. Wij hebben voor alle pups die in ons begeleidingsprogramma zaten een kleine attentie liggen bij de balie. Wij vinden het erg jammer dat wij het stop moesten zetten en hebben de pups gemist! Wij hopen dat alles goed gaat en is gegaan afgelopen periode. Kirsten zal contact met u opnemen of u nog wilt doorgaan. Simone zal contact met u opnemen met betrekking tot de gewichtsconsulten.
  • Er zullen geen handen worden geschud en maken alleen gebruik van papier om onze handen te drogen.

U kunt van ons verwachten dat wij met regelmaat alle deurklinken en pinautomaten blijven reinigen. Op de balie en in de spreekkamer zal er een flesje met desinfectie ter beschikking staan indien nodig. Tussen patiënten door zullen wij ons schoonmaakprotocol extra verscherpen. 


Ons laatste verzoek is om niet te komen als u zelf ziek/verkouden bent of tot de risicogroep behoort, mocht dit het geval zijn en uw huisdier is ziek neemt u dan alstublieft contact met ons op.

Tot slot willen wij u heel erg bedanken voor uw medewerking. Het zijn vreemde tijden en wij hopen u snel weer te kunnen verwelkomen in de praktijk zonder maatregelen. Heel erg bedankt en blijf gezond.

Met vriendelijke groet, 
Team Dierenartspraktijk Anna Deen