Dentale röntgen

Home » Samenwerkingen » Dentale röntgen

Dentale röntgen

Bij ons op de praktijk is er een dentale röntgen aanwezig welke onmisbaar is voor de tandheelkunde. Op deze manier kunnen wij tandheelkundige problemen bij dieren in beeld brengen en effectief een behandelplan opstellen waardoor de algehele gezondheid en het welzijn van het dier wordt verbeterd.

Door middel van een dentale röntgenfoto kunnen wij de interne structuur van kaakbot, kiezen en tanden evalueren. Aandoeningen zoals tandwortelproblemen, fracturen of abcessen zijn met behulp van een dentale röntgenfoto zichtbaar te maken en helpen bij het stellen van een juiste diagnose. Verborgen tandheelkundige problemen kunnen op deze manier vroegtijdig worden opgespoord.

Het nemen van dentale röntgenfoto’s bij dieren gebeurd onder algehele narcose.

Na het beoordelen van de dentale röntgenfoto’s zal de tandheelkundig dierenarts een behandelplan opstellen en dit kan variëren van tandextracties tot wortelkanaalbehandelingen.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen dan kunt u bellen naar 0592 - 460409. Ook kunt u online een afspraak maken.

Whatsapp

Vanaf heden zijn wij ook bereikbaar op werkdagen tussen 09:00-16:00 via WhatsApp voor korte niet spoedeisende vragen/foto's en voor het maken van eventuele afspraken!

DENTALE RÖNTGEN

Sinds half februari hebben wij een dentale röntgen. Met dit apparaat kunnen wij foto’s maken van het gebit van uw huisdier. Hierdoor kunnen wij het gebit van uw huisdier veel beter beoordelen en behandelen indien nodig. Aan de buitenkant kunnen wij namelijk maar een deel van de tand of kies zien. De rest ligt verstopt onder het tandvlees. Beschadigingen onder het tandvlees zoals aantasting van de wortels kan alleen met een röntgenfoto in beeld worden gebracht.

Op de eerste (linker) foto ziet u een röntgenfoto van een kies van een hond. U kunt zien dat aan een van de wortels een klein haakje zit. Dit maakt het trekken van de kies moeilijker. Nu we de foto hebben weten wij waar dit haakje zit en kunnen wij hier met het trekken rekening mee houden. Daardoor besparen wij een hoop tijd waardoor uw huisdier sneller geholpen is en minder lang onder narcose ligt.

De wortel van de kies op de tweede (rechter) foto is zoals u kunt zien ernstig aangetast. Deze aantasting is zonder foto niet zichtbaar. Er ligt zelfs een klein stukje wortel los van de kies. Als we de kies hadden getrokken zonder röntgenfoto hadden we dit niet geweten waardoor dat stukje wortel was blijven zitten en dat had mogelijk in de toekomst problemen kunnen geven.

Dit zijn twee voorbeelden waarbij het maken van een dentale röntgen kan helpen bij het beter behandelen van het gebit van uw huisdier. Er zijn er nog veel meer te bedenken!

Wilt u meer informatie? Stel uw vraag hieronder, stuur ons een email of neem telefonisch contact met ons op!

 

Dentale rontgen