Voor veel hondeneigenaren nog geen alledaags fenomeen.

 

Een gezonde hond kan zich harmonieus bewegen, omdat alle onderdelen van het lichaam met elkaar in evenwicht zijn. Wanneer dit evenwicht in het bewegingsapparaat verstoord raakt, kan dierfysiotherapie in veel gevallen uitkomst bieden. Ook wanneer sprake is van een aandoening als heupdysplasie of artrose, die niet kan genezen, kunnen de gevolgen van de aandoening goed behandeld worden. Denk bijvoorbeeld naast pijnbestrijding aan spierversterken en het zo soepel mogelijk houden van de gewrichten. Globaal kun je zeggen dat bij orthopedische en neurologische klachten, ook na operaties, fysiotherapie zorgt voor een snel, goed en voor de hond aangenaam herstel. De behandelingen worden in overleg met de eigenaar aan de klachten, leeftijd en leefomstandigheden van de hond aangepast. De eigenaar is altijd bij de behandelingen aanwezig.

De praktijk in Annen biedt naast advies aan de eigenaar een scala aan mogelijkheden om een hond te behandelen. Een behandeling kan bestaan uit: massage, oefentherapie, fysiotechnische applicaties zoals ultrageluid, magneetveld, electrotherapie en laser. Uitzonderlijk binnen de dierfysiotherapie, maar mogelijk in deze praktijk is hydrotherapie. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de aquatrainer een onderwaterloopband. Ervaring is dat de honden hierdoor al heel snel na een operatie plezierig in het water kunnen revalideren.

Voor meer informatie over de mogelijkheden van dierfysiotherapie en hydrotherapie kunt u  mijn website raadplegen: www.aartsenaquatraining.nl . Heeft u vragen dan kunt u mij ook altijd bellen of mailen.


Anja Aartsen, dierenfysiotherapeut Annen
 

Fysiotherapie en aquatraining
 

Een teek? Pak 'm beet

Webshop

© 2018 Dierenarts praktijk Anna Deen • Website realisatie Bas Kluiter